Sikkerhet og beredskap i 2018

Et nytt år står for døren, og som vanlig kommer nyttårsforsetter og glasskuler til overflaten. Vi har valgt å la glasskulen ligge på lageret, men vi har reflektert over hva 2017 har gitt oss. Ikke minst har vi brukt tid på å se inn i det kommende året og fokusert på det vi vet. Noe av det har vi samlet i Beredskapskalenderen, som du kan laste ned.

Her på beredskapsbloggen.no har det vært skyhøy aktivitet i året som har gått, og vi får stadig tilbakemeldinger fra fornøyde lesere som vil ha mer!

Tilbakeblikk 2017

De fem artiklene som har vakt mest oppmerksomhet gjennom 2017 viser at de grunnleggende prinsippene knyttet til sikkerhet og beredskap fortsatt vies mest oppmerksomhet. Samtidig vet vi at veldig mange jobber mye og godt med akkurat disse temaene, noe som sier oss at vi beveger oss i riktig retning i arbeidet med bedre beredskap i norske virksomheter. Dette er de fem mest leste artiklene:

  1. Ikke la metodediskusjonen ødelegge for din risikoanalyse
  2. 9 ting du bør tenke på før du skriver en beredskapsplan
  3. Hva er proaktiv metode?
  4. Hva inneholder et tiltakskort?
  5. Hva kjennetegner en robust beredskapsorganisasjon?

Som leser av bloggen har du helt sikkert fått med seg at vi har laget nye nedlastbare e-bøker innenfor ulike sjangere. Responsen på e-bøkene, både de som nevnes under og andre, har vært formidabel. Dette inspirerer oss til å fortsette å lage e-bøker, så flere er allerede under produksjon. For deg som fortsatt ikke har sett nærmere på de siste utgavene, kan vi anbefale disse:

Guide til HMS- og avvikshåndtering

Slik kommer du i gang med risikovurdering

Hva bringer 2018?

I Beredskapskalenderen vil du kunne se noen av de konferansene som er planlagt gjennom året, og allerede nå melde deg på dem du selv finner mest relevante. Vi anbefaler selvsagt vår egen konferanse, CIM-konferansen, på det sterkeste og håper å møte deg der. Du kan melde deg på allerede nå, og dra nytte av vårt earlybird-tilbud.

Klikk her for nedlastbar versjon

Beredskapskalender-2018.jpg

For øvrig har vi allerede nå satt opp en innholdsrik kursoversikt for det kommende året. De aktuelle kursene kan du lese om her. I den sammenheng anbefaler vi en ekstra titt på vårt nye konsept, Xpolar.

GDPR har allerede rukket å bli et relevant tema i år, og neste år vil flere stifte bekjentskap med dette lovverket og måtte ta sine forholdsregler. Vi har sett litt på hvordan du kan være i forkant i denne artikkelen her på bloggen.

Til slutt vil vi som alltid minne om viktigheten av god beredskap. Best ut av uønskede hendelser kommer de som faktisk har øvet på ulike scenarioer og tatt til seg det faktum at uønskede hendelser kan forekomme. Føre var er derfor vår siste anbefaling for 2018. Trenger du inspirasjon, så håper vi at denne e-boken med ulike øvelsesscenarioer kan bidra på veien.

Vi ønsker deg en fredfull jul og et godt nytt beredskapsår!

Yngve Resell Mo

Yngve er Director Customer Success i Datec AS. Han var tidligere salgs- og markedsdirektør i F24 Nordics. Yngve er utdannet innen økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen BI. Yngve har bakgrunn som kommunikasjonsrådgiver og har bistått mange større og mindre virksomheter i deres kommunikasjonsarbeid. Han har i tillegg gründet et kommunikasjonsbyrå.

Har du spørsmål knyttet til våre produkt og tjenester?

Ta gjerne kontakt via telefon, e-post, eller i kontaktskjema under.
Send oss dine spørsmål og få svar.